Rosberg: »Vsako dirko vidim kot boj za pokal«

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2016 .

Po svoji zmagi na nedeljski dirki, to je bila tudi njegova prva zmaga na dirkališču Spa, si želi Nico Rosberg tudi to nedeljo, na dirki v Monzi, zabeležiti nov uspeh. Njegov največji uspeh v Monzi je do sedaj bilo drugo mesto leta 2014. Tudi prvega startnega mesta Rosberg v Monzi še ni imel.

»Čudovito je imeti zabeleženo zmago na tako znamenitem dirkališču kot je Spa. Tudi dirkališče v Monzi mi je eno od boljših, tako da bi tudi tu rad dosegel svoj prvi zmagoviti uspeh,« je v pogovoru za novinarje priznal drugo uvrščeni Nemec. Rosberg se zagotovo zaveda, da bi z novo zmago ponovno zmanjšal njegov zaostanek v razvrstitvi za naslov svetovnega prvaka. Če bi bil Hamilton na nedeljski dirki celo slabši od tretjega mesta, bi Rosberg ponovno prevzel vodstvo v skupnem seštevku. »Sam jemljem vsako dirko kot dirko za pokal in naslov svetovnega prvaka,« je pojasnil dirkač ekipe Mercedes. Jasno je, da si želi zmage in ne ponovitve lanskega leta, ko je moral zaradi napake na motorju odstopiti.

Tudi Lewis Hamilton je očitno prežvečil nedeljsko dirko, ko je moral startati iz zadnje štartne vrste, Rosberg pa je tako lahko štartal kot prvi. Seveda je z osvojenim tretjim mesto več kot zadovoljen. »Mislim, da večje tolažbe za nedeljsko dirko kot osvojeno tretje mesto ne more biti. Kazni so tako za menoj in na razpolago imamo nove, izboljšanje motorje. Sedaj sem popolnoma pripravljen in visoko motiviran za drugi del sezone. Nedeljsko dirko komam čakam,« je povedal Hamilton. Za razliko od Rosberga je bila lanskoletna dirka v Monzi za Angleža perfektna, zato je tudi sam priznal, da če bi lahko ta uspeh ponovil, bi bilo to zanj absolutno odlično. Tako smo lahko prepričani, da nas bo v nedeljo čakal odličen boj med obema dirkačema Mercedesa.

»V boju sta oba dirkača in moj občutek mi pravi, da bomo morali še par dirk počakati, preden bomo prepričani za koga je letošnja sezona najbolj uspešna,«  je preroški Toto Wolff, vodja ekipe Mercedes. Wolff je med ostalim tudi priznal, da je na nedeljski dirki opazil bolj konkurenčni Red Bull, čeprav očitno niso imeli toliko sreče, kot jo je imela njegova ekipa.

In če smo že pri sreči. Mogoče pa bo tudi včerajšnji obisk Angele Merkel, ki si je s predsednikom Italije ter svojo delegacijo ogledala tovarno Ferrarija, komu prinesel srečo. Na sprejemu je bil poleg vodstva Fiata in Ferrarija prisoten tudi sin preminulega ustanovitelja Enza Ferrarija.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish