Rosberg: Vettel dela preveč napak

Avtor prispevka: , objavljeno 3. septembra 2018 .

Nekdanji prvak Formule ena, Nico Rosberg meni, da Sebastian Vettel letos dela preveč napak, da bi lahko premagal Lewisa Hamiltona in osvojil peti naslov svetovnega prvaka.

Nemec je zapravil še eno priložnost za zmago, potem ko se je v prvem krogu dirke za VN Italije zavrtel ob trku s Hamiltonon, ki je na dirki zmagal. Vettel je v cilj pripeljal na četrtem mestu, a zdaj v prvenstvu, sedem dirk pred koncem, zaostaja za 30 točk.

Po napaki v Azerbajdžanu, trku z Bottasom v Franciji, ter izletu s steze v Nemčiji, je število zapravljenih točk zastrašujoče.

Rosberg, ki je v sezoni 2016 premagal Hamiltona in osvojil svoj prvi in edini naslov svetovnega prvaka v F1, meni, da mora Vettel na preostalih dirkah voziti bolj pametno.

“Lewisa ne moreš premagati, če delaš toliko napak, to je dejstvo,” je povedal Rosberg. “Če želi osvojiti naslov, mora nehati delati napake. Lewis je merilo, saj je tudi na vrhuncu kariere in Vettlu stvari uhajajo iz rok.”

Rosberg je brez pomisleka krivdo za trk med Hamiltonom in Vettlom v Monzi pripisal slednjemu. “Lewis ni bil kriv, saj mu je pustil dovolj prostora. Sebastiana je odneslo iz ovinka zatem je trčil v Lewisa in se zavrtel. 110% je krivda Sebastianova,” je prepričan Nemec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish