Rosberg vesel, Hamiltona skrbi

Avtor prispevka: , objavljeno 12. avgusta 2015 .

Dirkači z dirko v Spaju ne bodo več smeli uporabljati pripomočkov za nastavljanje delovanja sklopke na štartih dirk, hkrati pa jim pri tem tudi moštvo ne bo smelo dajati navodil, kako nastavito dirkalnik v pripravah na začetek dirke.

Dirkača moštva Mercedes novost sprejemata vsak po svoje. Nico Rosberg je vesel, saj bo imel dodatno priložnost že na štartu premagati Lewisa Hamiltona, ki je s speljevanjem s štartnega mesta imel težave že na zadnjih dveh dirkah.

“Do zdaj štarti niso bili toliko v domeni dirkačev, saj so vse nastavili inženirji,” je dejal Rosberg. “Zdaj bom imel tu novo priložnost premagati Lewisa. Gre za veliko spremembo. Postopek ostaja popolnoma isti vendar bo moral dirkač bolj paziti in reagirati na odziv sklopke, ki ne bo več nastavljena optimalno. ”

Novost pa z večjim strahom pričakuje Hamilton. “Ker sklopke ne bomo več smeli prenastavljati, bodo stvari postale zanimive saj se sklopka obnaša različno, glede na temperaturo na katero je ogreta in tako nikoli ne bo povsem enaka na štartu. Z naše strani je velika verjetnost, da bo delovanje še bolj nihalo, kot pri drugih.”