Rosberg: Vedel sem, da mi bo uspelo

Avtor prispevka: , objavljeno 5. septembra 2016 .

Nico Rosberg se je moral na sobotnih kvalifikacijah predati moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu, vendar je na včerajšnji dirki pokazal, da je lahko tudi on razred zase. Ekipa Mercedesa je včeraj dokazala, da lahko imajo vso konkurenco za seboj. Dvojna zmaga je le še povečala njihovo prevlado v skupnem seštevku, njuna dirkača pa sta še edina, ki se lahko borita za letošnji naslov svetovnega prvaka. Rosberg je z včerajšnjo zmago zmanjšal prednost Hamiltona na dve točki.

»Že na petkovem treningu mi je bilo jasno, da je lahko za nas nedeljska dirka velik uspeh,« je Rosberg komentiral po dirki. Konkurenca se upravičeno sprašuje, kako je lahko ekipi Mercedesa ponovno uspelo, da so bili za ostale neulovljivi. Je pa jasno, da so tudi tokratno dirko ponovno odločile nastavitve ter pnevmatike.

»Že pred startom mi je bilo jasno, da bom lahko delal pritisk na Lewisa. Čutil sem, da imam priložnost, da zmagam,« je bil na svoj uspeh ponosen Rosberg. Če tudi je Hamilton v soboto zasedel prvo startno pozicijo, se očitno Nemec dejansko ni predal. Tudi v svojih komentarjih v soboto je jasno povedal, da se bo boril do konca, če bo to le mogoče. »Lewis je imel izjemno srečen dan. Po takšnih dnevih, vem, da ga je težko premagati,« je še bil Rosberg v soboto malenkostno pesimističen.

Hamilton je že na startu izgubil nekaj mest, čeprav tudi njemu po tekmi ni bilo jasno, kje točno je bil vzrok, da so se ostali enostavno zapeljali mimo njega. Zaostanek je uspel nadoknaditi, vendar mu je bilo tudi kmalu jasno, da proti Rosbergu ne bo imel nobenih možnosti. Nemec je z vsakim krogom povečeval prednost, tako da mu tudi postanki v boksu niso bili ovira za zmago. »V drugem delu mi je bilo jasno, da imam še vedno nekaj rezerve, če bi bilo potrebno,« je bil ponosen Rosberg.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish