Rosberg v lov z novim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 16. septembra 2015 .

Nico Rosberg bo v boju za letošnji naslov prvaka v Singapurju dobil pomembno pomoč. Nemec bo v svoj dirkalnik dobil najnovejšo različico Mercedesovega pogonskega agregata, s kakršno je v Monzi zmagal njegov moštveni kolega Lewis Hamilton. Nova pogonska enota, na razvoj katere je Mercedes uporabil vseh sedem razvojnih žetonov, naj bi prinesla okrog 0.3 sekunde na krog.

V Brixworthu, kjer sestavljajo pogonske enote Srebrnih puščic, so podrobno pregledali Rosbergov motor, ki je Nemca pustil na cedilu na dirki. “Do Monze nismo imeli nobene okvare motorja,” je poudaril Niki Lauda. Motor starejše konfiguracije, s katerim je moral na dirki nastopiti Rosberg, je za sabo imel pet odpeljanih dirk, zato je bila okvara takorekoč pričakovana, pregled pa je pokazal, da je enota preveč poškodovana, da bi jo lahko še popravili.

“Okvara po odpeljanih 3.615 kilometrih je popolnoma razumljiva,” je ravnodušno pojasnil Lauda ob dejstvu, da je Rosberg, Hamiltonov edini tekmec za naslov, zaradi okvare v Monzi izgubil pomembne točke in se je njegov zaostanek v prvenstvu praktično podvojil.

Rosberg je pred kvalifikacijami v Monzi sicer uporabljal enako različico motorja, kot Britanec, a je na njej prišlo do okvare. Po pregledu tudi tega motorja, ki je izboljšan predvsem na področju glave motorja, bo enota zdaj znova nameščena v dirkalnik.

Foto: Mercedes

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo