Rosberg v Bakuju do dominantne zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 19. junija 2016 .

Nico Rosberg je na zgodovinski prvi dirki na ulicah Bakuja slavil dominantno zmago, medtem ko je moštveni kolega Lewis Hamilton po napaki na kvalifikacijah, zaradi katere je dirko začel z desetega mesta in težavah z nastavitvami elektronike na volanu, dirko končal na petem mestu.

Rosberg je bil v prvem delu dirke preprosto neulovljiv. Do polovice dirke je imel več kot dvajset sekund prednosti pred dirkačema Ferrarija, v cilj pa je pripeljal s 16 sekundami prednosti.

Kimi Raikkonen je zaradi prevožene bele črte na uvozu v bokse in težav z dirkalnikom ostal brez tretjega mesta. Komisarji so Finca kaznovali s petimi sekundami pribitka k njegovemu končnemu času, med dirko pa je prvak sezone 2007 izgubil še skoraj tri sekunde, ko je moštvo Ferrari nespretno izvedlo zamenjavo svojih dirkačev. Raikkonen se je večji del dirke boril s Sergiom Perezom, ki ga je v zadnjih krogih dirke zaradi tehničnih težav uspel prehiteti.

Lewis Hamilton se je med dirko izgubil med nastavitvami hibridnega sistema na dirkalniku, aktualnega prvaka pa je razjezilo dejstvo, da mu moštvo ni smelo sporočiti, katere nastavitve mora izbrati, v cilj pa je tako pripeljal šele kot peti.

Foto: Mercedes

najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo