Rosberg upa, da se bo Hamilton zlomil

Avtor prispevka: , objavljeno 22. novembra 2014 .

Nico Rosberg je dejal, da je eno izmed upanj, ki jih ima, da jutri osvoji naslov svetovnega prvaka ta, da se Lewis Hamilton zlomi pod pritiskom in naredi napako, potem ko je Britanec napako naredil že na kvalifikacijah.

“Pritisk je eno izmed mojih upanj,” je povedal Rosberg, ki je v Braziliji zmagal tudi ker se je Lewis Hamilton po svoji krivdi zavrtel na stezi.

“Če bo Lewis občutil pritisk in bo zaradi tega naredil napako, tako kot danes in nekako tako kot v Braziliji, bo to točno to, kar potrebujem. Ves čas sem vozil na meji, da sem mu postavil težko dosegljiv čas kroga. To lahko storim tudi na dirki, kjer bom poskušal zmagati, obenem pa bom nanj vršil pritisk,” je pojasnil Nemec, ki za osvojitev naslova poleg zmage potrebuje tudi pomoč Lewisa, ki v cilj ne sme pripeljati na drugem mestu.

Čeprav je osvojil najboljši štartni položaj pa se Rosberg zaveda, da dvoboj na kvalifikacijah nima posebnega pomena. “Kvalifikacije so bile moja močnejša točka v letošnji sezoni, toda tam se točke še ne delijo. Šteje le kje končaš v nedeljo in v zadnjem času sem se poskušal izboljšati na tem področju. Majhen napredek sem dosegel že v Interlagosu in prav to potrebujem tudi jutri.”

Tudi Lewis Hamilton se zaveda, da kljub porazu na kvalifikacijah ni še nič odločeno. “Nisem preveč razočaran,” je dejal. “Seveda bi si želel dirko zaeti s prvega mesta. Na kvalifikacijah sem bil ves čas hiter. Prva dva dela kvalifikacij sta bila dobra, v tretjem pa nisem sestavil solidnega kroga. Enostavno ni bilo dobrega kroga.

Nico je bil dober, toda jutri bom v boju za prvo mesto. Veselim se dirke, kjer bom vozil, tako kot vedno,” je pojasnil Hamilton.

Foto: Mercedes

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje