Rosberg se veseli konca Mercedesove prevlade

Avtor prispevka: , objavljeno 13. februarja 2019 .

Nico Rosberg meni, da se prevlada moštva Mercedes z letošnjo sezono morda končuje in pravi, da se tega res veseli. Nemec je v sezoni 2016 premagal moštvenega kolega pri Mercedesu, Lewisa Hamiltona in se nato kot aktualni svetovni prvak upokojil. “Letos se vse začne od začetka zaradi sprememb pravil,” je dejal Rosberg.

Letos so v veljavo stopila nova aerodinamična pravila, ki naj bi omogočila lažja prehitevanja in vožnjo v zavetrju, z njimi pa bi po mnenju Nemca lahko izginila vsa prednost nemške ekipe. “Mercedes morda ne bo več prevladujoča sila. Tega se res veselim,” je povedal in dodal, da bi letos lahko štrene pri vrhu mešal tudi Red Bull, ki bo to sezono prvič dirkal s Hondinimi pogonskimi agregati. V boju za najvišja mesta bo zagotovo tudi Ferrari, ki bo letos, tako kot njihov zvezdnik Sebastian Vettel, pod še večjim pritiskom.

“Seveda je pritisk velik. Imeli so že dve možnosti in predvsem lani je niso izkoristili. Prepričan sem, da se bo (Charles) Leclerc letos zelo zabaval, saj je zelo hiter. Je na drugem nivoju, kot je bil Kimi (Raikkonen), ki je bil očitna številka dve. Leclerc bo želel postati številka ena v ekipi in zanimivo bo videti, kako se bo Sebastian soočil s tem.”

Rosberg pa meni, da bi letos lahko zasijal tudi Valtteri Bottas. “Če bo dobro začel sezono in bo Lewis izgubil motivacijo, kar se mu včasih zgodi, se lahko stvari obrnejo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish