Rosberg se ne bo več oziral na Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 16. aprila 2015 .

Nico Rosberg je dejal, da zanj ne bo več pomembno, kako vozi njegov moštveni kolega Lewis Hamilton, ki ga je na dirki za VN Kitajske zadrževal. Nemec trdi, da je ta tema zdaj zaključena. “Lewis lahko vozi, kakor želi. Zame bo to popolnoma nepomembno,” je v svoji kolumni za nemški Bild zapisal Rosberg. “Najini odnosi so včasih boljši, včasih slabši, toda ne vidim nobenega razloga, da bi se še kdaj pogovarjal o njegovi vožnji.”

Rosberg je priznal, da je bil po dirki v Šanghaju jezen, saj se je sam držal navodil, ki so jih v ekipi dorekli pred dirko za takšne primere, medtem ko jih je Lewis ignoriral. “Priznam, ko sem na tiskovni konferenci sedel ob njem, sem bil razjarjen. Ravno zjutraj smo govorili kako ravnati v takšnem primeru.”

Nemec pa je priznal, da se bo moral nekoliko izboljšati, če želi premagati moštvenega tekmeca. “Moštvo je sezono začelo odlično in s tako neverjetnim dirkalnikom se zavedam, da se moram le malenkost izboljšati, da stopim na najvišjo stopničko.

V Bahrajnu še nisem zmagal, sem pa tu dirko dvakrat začel z najboljšega štartnega mesta in ob svojem prvem nastopu tu sem postavil najhitrejši krog dirke, tako da se zavedam, da sem hiter. Seveda se vsi spomnijo lanske dirke in za gledalce bi bilo odlično, če jim lahko uprizorimo še eno lepo predstavo. Če nam to uspe, le da bosta prvi dve mesti letos v drugem vrstnem redu, bo zelo dobro,” je dodal Rosberg.

Foto: Mercedes