Rosberg se brani: Nisem mevža

Avtor prispevka: , objavljeno 29. septembra 2015 .

Spet le drugi in tako so sanje o naslovu svetovnega prvaka spet porinjene v sanjsko prihodnost. Vendar se Nico Rosberg še dolgo ne bo kar tako predal. Ne zanima ga razlika med njim in Ferrarijevim voznikom Sebastianom Vettelom ampak boj za naslov prvaka z Lewisom Hamiltonom in tako sporoča: “Nisem mevža in nisem se predal.”
Na zadnji dirki v Suzuki je bilo že vse odločeno na začetku, ko ga je Lewis Hamilton grobo prehitel in na koncu slavil zmago. Po dirki je bil štart Rosberga v središču komentarjev, še bolj pa dejstvo, da se je Nemec brez pravega boja umaknil in tako rekoč stisnil rep med noge.

Tudi nekateri komentatorji Formule 1 Rosberga smatrajo za umirjenega in “mehkužnega”, ko se gre za dvoboje na stezi, saj pri njemu, še posebej po interni kazni za trčenje s Hamiltonom lani v Spaju, ni vidna tista borbenost, ki smo jo navajeni pri drugih voznikih.
»V ekipi smo dogovorjeni kako se naj obnašamo v primeru medsebojnih dvobojev,« je pisal Rosberg v svoji kolumni za časopis Bild. »Zato sem moral v drugem ovinku bolj levo, da sem preprečil morebiten trk s Hamiltonom, kar bi lahko pomenilo celo, da bi cela ekipa ostala brez točk,« je zaključil Rosberg.

Foto: Mercedes