Rosberg: Pripravljen sem na naslov svetovnega prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 14. marca 2016 .

Nico Rosberg je prepričan, da ima za seboj odlične priprave in da je popolnoma pripravljen, da osvoji svoj prvi naslov svetovnega prvaka. »Imam potrebno energijo in koncentracijo. Usmerjen sem izključno le na dirkanje. Trenutno me ne more nič vreči iz tira,« je prepričan Rosberg.

Pomembno je, da je uspel svoje zasebno življenje in športne aktivnosti spraviti pod eno streho. »Vse to so malenkosti, ki pa na koncu zelo veliko pomenijo. Sem že čisto v dirkaški vročici,« je dodal.

Na vprašanje, kdo bo zmagal na prvi dirki že to nedeljo v Melbournu, je odgovoril zelo na kratko – Mercedes. Njegova prognoza narekuje tudi večji boj s Ferrarijem, kateremu kljub majhni premoči ekipe Mercedes napoveduje dobre uspehe.

Boj s svojim sotekmovalcem Lewisom Hamiltonom vidi kot izziv, vendar se ne misli zlahka predati. »Dejstvo in možnost sta, da me lahko premaga. In večja, kot obratno. Vendar to je tisti dodatni izziv – premagati trenutnega svetovnega prvaka,« je še zaključil Rosberg.

Foto: Mercedes

One Comment

  • Niko Cvijic

    Seveda kako da ne glupa f1 banda se odloči katera 4leta bo katero moštvo dobesedno dominiralo ostali pa ko hlapci nimajo niti za burek to je ala super hud bolid proti karjolam ta f1 ni več nič….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja