Rosberg: Potrebujem čudež

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2015 .

Nico Rosberg v trenutni razvrstitvi voznikov Formule 1 zaostaja 53 točk za moštvenim tekmecem Lewisom Hamiltonom. V nadaljnji boj za naslov letošnjega prvaka ga vlečeta samo neomejen optimizem in tekmovalnost. Če tudi trenutno izgleda, kot da je vse obrnjeno proti njemu, še ni dal, kot sam pravi, “glave v pesek”.

“Glede na odstop na zadnji dirki potrebujem sedaj v boju za naslov prvaka en pravi čudež,” je pojasnil Rosberg v pogovoru za časopis Bild. “Vem, da zame velja le še moja borbenost, besede predaja v mojem besednjaku ni. Še vedno verjamem v možnost osvojitve letošnje lovorike. Dokler obstaja vsaj še teoretična možnost, se ne bom kar tako predal. Sedaj je pomembno, da zmagam na nekaj naslednjih tekmah. Sedemkrat bomo še vozili, kar pomeni, da imam še sedemkrat možnost stati na najvišji stopnički.”

Čez dva tedna bo naslednja dirka v Singapurju. Za Rosberga bo očitno vse drugo razen zmage eno veliko razočaranje oz. K.O., če se izrazimo v športnem jeziku. Zmaga na nočni dirki na Daljnem Vzhodu bi bila njegova prva zmaga na tem dirkališču. Glede slednjega je poudaril, da je čas tudi za to zmago.

Foto: thejudge13

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish