Rosberg: Po zmagi v Monaku zame le še naslov svetovnega prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2016 .

Trikratni zmagovalec v Monaku Nico Rosberg je pred nedeljsko tekmo zelo dobro razpoložen. Pa vendar je kralj Monaka Ayrton Senna, ki je na tej mestni dirki zmagal šestkrat in tako dokazal, da mora zmagovalec poleg vsega imeti predvsem velik talent.

Statistično listo zmagovalcev nato nadaljujeta Graham Hill in Michael Schumacher s petimi zmagami in Alain Prost s štirimi. In Nico Rosberg je prepričan, da se mu bo v nedeljo pridružil.

Pa vendar je zanj vseeno še nekaj bolj pomembno kot le nedeljska zmaga. »Zmaga v Monaku bi mi zagotovo veliko pomenila. Doživel sem jo že trikrat,« je v pogovoru za Motorsport-total.com povedal Rosberg.

»V tem športu je pomemben vrstni red izzivov. Po zmagi v Monaku zame obstaja le še boj za naslov svetovnega prvaka,« je še bil optimističen in odločen Rosberg. Statistika dokazuje, da je tudi eden izmed zelo uspešnih dirkačev, recimo šest zaporednih zmag, pa vendar še brez naslova svetovnega prvaka. Tudi zmaga v Monaku bi mu prinesla še večjo prednost, saj Kimi Räikkönen za njim zaostaja 39 točk, Lewis Hamilton pa 43 točk.

»Rad bi nadaljeval svojo serijo stopničk, saj sem od leta 2012 v Monaku vedno stal na njih. Zmaga je en velik spektakel, in seveda bi ga rad ponovno doživel,« je pogovor zaključil Rosberg.