Rosberg: Ostal bom pri Mercedesu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2016 .

Nico Rosberg je potrdil, da bo tudi v bodoče dirkal za Mercedes, čeprav so italijanski mediji poročali, da se dogovarja za prestop k Ferrariju, kjer bi nadomestil Kimija Raikkonena.

 Toda Nemec je zanikal željo po prestopu iz moštva s trenutno najboljšim paketom. “Tu sem zadovoljen, Mercedes pa je zadovoljen z mano,” je povedal in dodal: “Tu bom zagotovo ostal še nekaj sezon.” 

Rosberg naj bi se sicer pogajal za višjo plačo, ki naj bi bila podobno visoka, kot Hamiltonova. Nemec je v letošnji sezoni bolj uspešen od moštvenega kolega, s čimer nakazuje, da si tudi on zasluži višji znesek. Toda zanj za zdaj podaljšanje pogodbe ni na prvem mestu. “Glede podaljšanja pogodbe sem precej sproščen. Ta trenutek o tem ne razmišljam preveč.”

Gerhard Berger pa je tako Mercedesu, ko Rosbergu svetoval, naj čimprej podpišeta pogodbo, saj bi bil Rosbergov prestop škodljiv za obe strani.

“Mercedes tvega konstruktorski naslov, Rosberg pa svojo kariero,” je povedal Berger. “Za Mercedes bi bilo preveč tvegano, da bi v svoj dirkalnik že lrihodnjo sezono posedli Pascal Wehrleina,” je še dodal.