Rosberg: Nismo pridobili prednosti

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2013 .

 

Nemška rojaka Sebastian Vettel in Nico Rosberg sta javnosti predstavila svoji stališči v aferi “testgate”.

Moštvo Mercedes se bo zaradi domnevnega kršenja pravil moralo zagovarjati pred mednarodnim sodiščem, potem ko so z letošnjim dirkalnikom opravili tridnevna testiranja.

Svetovni prvak Vettel trdi, da so pri Mercedesu pridobili nepošteno prednost. “Zame je zadeva kritična. Vsak testni kilometer prinese nekaj prednosti, pri Mercedesu pa so imeli priložnost preizkusiti gume, s katerimi bomo najbrž dirkali v Silverstonu. Mislim, da so s tem pridobili prednost v primerjavi z ostalimi ekipami,” je prepričan Vettel.

Toda Rosbeg, zmagovalec VN Monaka, ki je z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom na omenjenih testiranjih opravil 1000 kilometrov, se z njim ne strinja. “Sploh nismo imeli besede pri poteku testiranj. Pirellijevi inženirji so nam povedali, kaj moramo storiti. Tako nismo pridobili nobene prednosti, niti nismo odločali, kaj in kako bomo preizkušali.”

Vettel se je obregnil tudi ob Pirellijevo namero, da v Kanadi zgolj preizkusi spremenjene gume. “Tekalna plast preprosto odstopi,” je dejal 25-letni dirkač moštva Red Bull. “To je nevarno. Zame je nedopustno, da teh izboljšanih gum ne bomo imeli na voljo že tu v Kanadi, na tako hitri stezi.”