Rosberg ni prepričan, da nove gume ustrezajo Mercedesu

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2013 .

 
Nico Rosberg meni, da bodo pri Mercedesu šele v nedeljo izvedeli, ali jim nove Pirellijeve gume ustrezajo ali ne. Rosberg in njegov moštveni kolega Lewis Hamilton sta bila najhitrejša na prvem prostem treningu, ko so dirkači vozili na srednje trdih gumah, toda na drugem, kjer so dirkači uporabili tudi mehkejše, je pobudo prevzel Sebastian Vettel. Mercedesova dirkača sta se pri simulacijah dirke spopadala z mehurjenjem gum. “Na splošno gledano je za nami dober dan, toda mehkejše gume niso prav dolgo zdržale,” je dejal Rosberg. “Nedelja nam bo prinesla odgovor na vprašanje, ali nam nove gume pomagajo, ali škodijo. Zanimovo je, ker so gume drugačne in se jim moramo prilagoditi. Spremeniti moramo nastavitve in podobne stvari. To je hkrati tudi priložnost, da napredujemo v primerjavi z ostalimi, če nam jih bo uspelo hitreje razumeti.

Kot kaže smo hitri v enem krogu, podobno pa tudi pri daljših nizih krogov. Toda stvari se lahko spremenijo. Nekaj desetink tu in tam in štartna vrsta ter končni rezultat bosta povsem drugačna.”

Lewis Hamilton je dejal, da so mu na drugem treningu nagajale nastavitve in ne gume. “Bilo je dobro. Nič posebnega. Spremenili smo nekaj stvari in nekoliko nazadovali. Šli bomo nazaj in povrnili stare nastavitve, tako da bomo jutri že v dobri formi. V to sem prepričan. Na drugem treningu smo imeli nekaj težav z ravnotežjem dirkalnika,” je pojasnil nekdanji dirkač McLarna.