Rosberg na vrhu, Hamilton brez časa

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2015 .

Mercedesov dirkač Nico rosberg je postavil najhitrejši čas zadnjega prostega treninga pred kvalifikacijami za VN Kanade. S časom 1:15.660, ki ga je odpeljal na supermehkih gumah, je bil pol sekunde hitrejši od Finca Kimija Raikkonena v ferrariju.

Trening je bil sicer skrajšan za kakih 5 minut, ko se je na stezi ustavil Jenson Button. Britanec zaradi okvare ne bo nastopil na kvalifikacijah, prekinitev pa je bila ena izmed dveh. Prvo je zakuhal novinec Felipe Nasr, ki je ogreval gume z vožnjo cik-cak, obenem pa odprl gibljivo zadnje krilce, kar je njegov dirkalnik vrglo v desno, naravnost v betonski zid ob stezi.

Na tretje mesto se je uvrstil Romain Grosjean z lotusom. Bil je še pol sekunde počasnejši od Raikkonena, a je ugnal williamsovega Valtterija Bottasa in Sergia Pereza.

Lewis Hamilton je trening končal na dnu razpredelnice, saj v celi uri ni postavil konkurenčnega merjenega časa. Sprva ni bil zadovoljen s svojim dirkalnikom. Ko se je trening po nesreči Nasrja nadaljeval, je Britanec v zadnjih desetih minutah na stezo kot prvi zapeljal na supermehkih gumah in takoj naredil napako v prvem zavoju, trening pa končal z več kot pet sekund slabšim časom in devetimi odpeljanimi krogi.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo