Rosberg: Morda nisem bil tako talentiran kot Hamilton

Avtor prispevka: , objavljeno 13. aprila 2020 .

Nico Rosberg priznava, da verjetno ni tako talentiran kot njegov nekdanji moštveni kolega Lewis Hamilton za katerega meni, da lahko osvoji celo devet naslovov svetovnega prvaka.

Omenjena dirkača sta si delila garažo pri Mercedesu med leti 2013 in 2016. V tem času je Britanec dvakrat postal svetovni prvak, Nemec pa enkrat prav v sezoni 2016 po kateri se je nato upokojil. Ostaja pa še vedno edini dirkač, ki je v turbo-hibridni eri Formule 1 uspel premagati Hamiltona. Britanec bo v letošnji sezoni, če se bo ta izvedla naskakoval že svoj sedmi naslov s čimer bi se na večni lestvici izenačil z Michaelom Schumacherjem. Po mnenju Rosberga pa se lahko Britanec zavihti celo do številke devet. Mladim dirkačem pa svetuje naj si za cilj ne postavljajo dosego rekordov.

“Pri postavljanju ciljev je potrebno najti ravnovesje. Cilji naj bojo naravnani tako, da postopno dosežeš svoj maksimum ter ob tem najbolje izkoristiš dane priložnosti. Številni dirkači dirkajo in nimajo takšnega talenta kot Lewis. Med te bi uvrstil tudi sebe. Zame tako ni bilo realno, da bi si za cilj zadal devet naslovov, ki jih bo morda on dosegel.”

“Ni sicer nujno, da postaneš svetovni prvak, da bi bil zadovoljen samim seboj. Lahko si peti in si še bolj vesel, če se zavedaš, da več kot to z dirkalnikom ni bilo mogoče doseči. Meni je sicer uspelo. Še zdaj pa me malo straši misel kaj bi bilo, če bi mi leta 2016 spodletelo.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish