Rosberg: Lewis si je zaslužil naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 23. novembra 2014 .

Nico Rosberg je po zadnji dirki sezone v Abu Dabiju, kjer je slavil Lewis Hamilton, ki je obenem tudi osvojil letošnji naslov svetovnega prvaka, dejal da si je njegov moštveni kolega zaslužil osvojeni naslov.

Hamilton je Rosberga ugnal še pred prvim ovinkom in nato gladko zmagal, medtem ko je Nicu Rosbergu nagajal dirkalnik in je dirko končal šele na 14 mestu.

“Na koncu koncev si je Lewis zaslužil naslov,” je dejal Rosberg. “Zelo sem razočaran, toda kar se mi je zgodilo ni imelo nobenega vpliva na razplet prvenstva, zato je brezpredmetno o tem razpravljati. Odrezal se je nekoliko bolje od mene. V zadnjih dveh letih mi je šlo bolj na kvalifikacijah in to je dobra osnova za naprej. Bil sem zelo blizu in škoda, da se ni izšlo. Toda ponosen sem, da sem se lahko boril.”

Nemec je dejal, da je kljub tehnični težavi večji del dirke upal, da še lahko osvoji naslov, zato je želel pripeljati do cilja. “Večji del dirke sem verjel. Ves čas je obstajala možnost, da tudi Lewisu ponagaja dirkalnik. Nikoli se ne predam in zato sem hotel dirko pripeljati do konca.

Dvoboj je bil zelo napet, toda dober. Prav za takšne dvoboje dirkam. Lewis je bil najboljši in dirkati proti njemu je bil velik iziiv. Večji del sezone sem užival,” je še dodal Rosberg.

Foto: Mercedes