Rosberg kritičen do Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2016 .

»Organizacija in način, kako se sprejemajo odločitev se morajo izboljšati,« je bil kritičen Nico Rosberg v pogovoru za časnik »Welt am Sonntag«. V pogovoru je poudaril, da obstaja veliko načinov, kako pritiskati in na koncu je vse v rokah samo ene osebe iz vrha, kar ni praktično. Tako je kritiko namenil Berniju Ecclestonu.

»Predstavljajte si zadevo tako. Za mizo je 27 posameznikov in vsakdo ima svoje osebne interese. Na koncu je en glas, ki sprejema vse odločitve,« je opisoval Rosberg.  »Kakor je sistem trenutno postavljen, ne gre več naprej,« je še izjavil.

Po njegovih besedah imajo vsi dirkači občutek, da bi lahko sistem bil boljši, kot je trenutno.  Pri tem je poudaril, da bi bilo dobro, da se dirkači še bolj združijo v boju za bolj pravičen sistem odločanja v Formuli 1. Dokaz temu, da se lahko skupaj dosežejo smiselna pravila, je po Nemčevem mnenju tudi zadnji uspeh, ko od ideje Ecclestona po novem sistemu kvalifikacij ni ostalo nič, saj je v veljavi ponovno predhodni sitem. »Bili smo slišani,« je zakjučil, »pred tem nas o novem sistemu niti vprašali niso.«

»Preden bo prišla Formula 1 do svojega starega sijaja, bo to še dolga pot tako za nas, kot za tiste, ki upravljajo z njo,« pravi trebutno vodilni v svetovnem prvenstvu.