Rosberg: Kimi ni namerno trčil v Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 9. julija 2018 .

Svetovni prvak iz sezone 2016 je dejal, da je povsem nesmiselno misliti, da je Raikkonen namerno trčil v Lewisa Hamiltona v tretjem zavoju dirke v Silverstonu.
Lewis Hamilton in vodilni pri Mercedesu so po včerajšnji že tako napeti dirki še bolj zavreli dogajanje ob stezi z izjavami, da naj bi Kimi Raikkonen namerno trčil v Lewisa Hamiltona. Nekdanji dirkač srebrnih puščic je prepričan, da Finec storil napako, toda da je šlo za povsem dirkaško nesrečo. Rosberg je ob tem poudaril, da dejstvo, da pri Ferrariju na prejšnji dirki v Avstriji niso uporabili moštvenih ukazov in tako spustili Vettela pred Raikkonena dokazuje, da Finec pri Ferrariju ni samo za to, da pomaga moštvenemu kolegu v boju za naslov. V svojem videu, ki ga je objavil na YouTubu se je dotaknil trčenja med Britancem in Fincem.
“Je bilo to namerno trčenje ? Odgovor je preprost – absolutno ne. Že v Avstriji smo videli, da Kimi dirka zase in ne za Sebastiana, saj bi lahko ob koncu dejali, da naj spusti Nemca predse pa niso niti pomislili.”
“Kimi vozi zase. Naredil je pač napako, saj je prepozno zaviral, nato so mu blokirala sprednja kolesa in tako je zadel Lewisa. To je nenavadno zanj, saj se mu takšne stvari ne dogajajo pogosto. Zelo zanimivo. Zagotovo pa ni bilo namerno, kazen desetih sekund in dve točki sta bili pošteni.”
Kljub temu, da je Hamilton na zmagovalnem odru namignil, da je bilo trčenje namerno je v ponedeljek sprejel opravičilo in dejal, da je bil nekoliko neumen, da je pomislil na kaj takega. Na svojem Instagram profilu je zapisal:
“Kimi se mi je opravičil in sedaj gremo naprej. Bila je dirkaška nesreča in nič več. Včasih rečemo kaj neumenega in nam je potem žal.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish