Rosberg: Kazen za Vettla povsem upravičena

Avtor prispevka: , objavljeno 10. junija 2019 .

Potem, ko je večina javnosti mnenja, da je bila kazen za Sebastiana Vettla na včerajšnji dirki neupravičena je povsem drugačnega mnenja nekdanji svetovni prvak Nico Rosberg. Nemec je namreč prepričan, da je bila kazen povsem upravičena. Po njegovem mnenju je imel Vettel možnost, da ob vračanju na stezo ne bi oviral Lewisa Hamiltona.

Svoj pogled na situacijo je delil na svojem YouTube kanalu.

“Vettel je kričal po radiu ‘Imel sem umazanijo na pnevmatikah ter bil brez nadzora nad dirkalnikom, kam pa bi se lahko umaknil ? Lewisa nisem mogel videti.”

“Toda Lewis je bil tam in pravila velevajo, da če zapelješ s steze se moraš nanjo varno vrniti. Mislim, da bi Sebastian lahko pustil malo več prostora, še posebej potem, ko je Lewis že začel zavirati. Brez težav bi lahko pustil še nekaj prostora vendar ga ni.”

“Posnetek sem si pogledal večkrat. Če Lewis ne bi pravočasno zaviral bi končal v ogradi, saj se je Vettel vse bolj pomikal proti njej. Povsem jasno je torej, da je šlo za nevarno vračanje na stezo. Takšno je pravilo zato je kazen povsem upravičena.”

Nico je ob še dejal, da je za mnenje o incidentu vprašal tudi svojega očeta Kekeja, ki je sicer poudaril, da to ni bila povsem Vettelova napaka. Kljub temu pa se je strinjal s kaznijo. Svetovni prvak sezone 2016 je bil zelo kritičen do dirkača Ferrarija tudi zaradi dogodkov med in po dirki, ko je pustil, da so njegove emocije prevzele nadzor.

“Namesto stalnega pritoževanja med dirko, ko je dobil kazen bi se lahko bolj osredotočil na samo dirkanje in si poizkušal privoziti 5 sekund prednosti. Moral bi se samo bolj osredotočiti ter volje odpeljati zadnje kroge. To je njegova slabost. Vedno misli, da ima prav in krivi ostale tekmovalce. V najpomembnejših trenutkih pa izgubi koncentracijo. Tudi njegovo pritoževanje čez komisarje ter poteze niso bile dobre.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish