Rosberg je moral tvegati

Avtor prispevka: , objavljeno 20. junija 2015 .

Lewis Hamilton se je v zadnjem poizkusu zavrtel in ko je že kazalo, da bo njegov moštveni tekmec Nico Rosberg zlahka prevzel prvo mesto, je tudi sam napravil napako in zapeljal s steze v zadnjem ovinku. Po kvalifikacijah je povedal, da je moral voziti na polno, če je želel premagati Hamiltonov prejšnji čas in si tako omogočiti zmago.

“Moral sem premagati Lewisov čas, ki je bil dve desetinki boljši od mojega. V zadnjem poizkusu sem bil v zadnjih dveh ovinkih dve desetinki boljši od svojega prejšnjega kroga, kar pomeni, da sem bil enako hiter kot Lewis. Zato sem se zavedal, da moram najti še eno ali dve stotinki in da moramo zato tvegati v zadnjih ovinkih. To je bilo potrebno, toda na žalost sem želel preveč,” je dejal Rosberg, ki bo zmago lovil z drugega mesta.

Nemec je za napako prevzel vso odgovornost, za jutri pa upa na napako Hamiltona, saj neposrednega obračuna na stezi moštvo verjetno ne bo dovolilo. “Verjetno sem preprosto zaviral prepozno. Lewisova napaka je najbrž najboljša priložnost, ki jo lahko dobim jutri, zato moram nanj ves čas pritiskati, tako kot v Kanadi, le da tokrat upam, da se mi zavore ne bodo pregrele.

Če mi ne bo uspel dober štart, bom poskušal voziti na meji in nanj pritiskati, obenem pa lahko le upam, da bo Lewis naredil kakšno napako.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo