Rosberg in Hamilton kot Senna in Prost?

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2016 .

Že tretjič v slabem mesecu dni sta se Nico Rosberg in Lewis Hamilton zapletla v medsebojno dirko na dirkališču. Poznavalci pravijo, da tolikokrat v tako kratkem času ni bilo trkov niti med Ayrtonom Senno in Alainom Prostom. In očitno Mercedesova dirkača nadaljujeta medsebojne boje v stilu velikih ikon Formule 1.

»Verjamem, da bodo takšni dvoboji med nama vedno bolj zanimivi. Ljubitelji Formule 1 si zagotovo želijo videti takšne medsebojne dvoboje,« je ponosen zmagovalec nedeljske dirke, ki ga tudi žvižgi pri podelitvi niso preveč prizadeli. Hamilton ne verjame, da se bo zaradi tega odnos med njim in Rosbergom poslabšal. »Verjamem, da bo vse ostalo kot je. Oba se boriva za zmago in oba imava pravico do tega. Razlika med točkami ni takšna, da bi se lahko že sedaj predal,« je nadaljeval Hamilton.

»Situacija je podobna, kot sta jo imela Prost in Senna v isti ekipi. Oba raje riskirata trk ali nesrečo, kot da bi raje osvojila čim več točk. Zakaj? A zato ker verjameta, da jih Ferrari in Red Bull ne bosta ujela? To je velika nevarnost za ekipo,« je pojasnjeval Jacques Villeneuve.

Ko so novinarji vprašali Prosta, če tudi on vidi paralele med takšnimi boji na dirkališču, je Prost to odločno zanikal. Prost namreč meni, da sta si s Senno to privoščila v trenutkih, ko sta vedela, da bo njuna ekipa vseeno svetovni prvak, kdor koli že bo prvi. In ja, je razlika. Tako kot midva s Senno, imata tudi Rosberg in Hamilton medsebojni boj tudi v medijih. Tega pa si očitno Mercedes ne želi in je prav, da to tudi onemogoči, je bil še jasen Prost.

Hamilton si je podobne boje privoščil že tudi v sezoni 2007 s Fernandom Alonsom. Vendar tudi sam vidi razliko glede na takratni čas. »Takrat sva namreč oba z Alonsom imela zelo zanesljiv dirkalnik. Nismo imeli nobenih težav in tako sva si lahko brez strahu privoščila več. Sedaj nas pa spremljajo tudi tehnične težave,« je pojasnjeval Hamilton. Pri tem je verjetno mislil na težave z zavorami, ki bi jih naj imel Rosberg in bi naj bile tudi vzrok njunega trka.

»Priznam, da se z Nicom zelo trdo borim. Zaradi svojih težav z motorjem imam jaz na razpolago le še en motor, on ima še štiri. Torej je v prednosti in zato je tudi zame vsaka točka zelo pomembna. Jaz sem na slabšem, kot je on,« je še zaključil Hamilton.

In da je Senna, kot trdi borec na dirkališču, njegov velik vzornik ni Hamilton nikoli zanikal. Rosberg je o dogodku bolj tiho in tudi novinarjem ni veliko povedal kako on vidi medsebojne boje.

Sam boj se bo nadaljeval že ta vikend v angleški zibelki motošporta Silverstonu. In očitno smo lahko ponovno v pričakovanju njunega boja za vsako sekundo in dodatno točko prednosti.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje