Rosberg: Hamiltonova telesna govorica zaskrbljujoča

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2018 .

Nico Rosberg je po kvalifikacijah, kjer je Lewis Hamilton izpadel v prvem delu, dejal, da je njegov nekdanji moštveni kolega ob okvari dirkalnika kazal znake pritiska. Rosberg je bil v sezonah med 2013 in 2016 Hamiltonov največji tekmec, po osvojenem naslovu leta 2016 pa se je poslovil od športa. Hamilton je našel novega rivala v Sebastianu Vettlu, ki je na domačih tleh v Hockenheimu osvojil najboljši štartni položaj pred jutrišnjo dirko, Britanec pa je utrpel hud udarec, saj bo na štartu stal šele na štirinajstem mestu, ali nižje, če bodo potrebne menjave delov na njegovem dirkalniku.

Hamilton je po okvari dirkalnik parkiral ob stezi, nato pa ga poskušal potistniti do boksov, zatem pa je razočaran padel na kolena ob svoji “polomljeni” Srebrni puščici. “To je malce zaskrbljujoče,” je dejal Rosberg. “Pri njemu nikoli nisem videl takšne telesne govorice. Prvič smo to videli v Silverstonu, zdaj pa spet. Seveda je težko v takšnih trenutkih, toda to je pri njemu nekaj novega. Tega nisem še videl.

To je zanj velik udarec, saj je Vettel naprvem mestu in ima hiter dirkalnik, zaradi česar je glavni favorit za zmago, Lewis pa bo znova dirko začel iz začelja. Jutri ga čaka zelo težak dan.”

Okvara dirkalnika se je pokazala, ko je Hamilton v prvem ovinku zapeljal s steze in nekajkrat poskočil čez robnik. “Naredil je napako v prvem ovinku, zapeljal precej široko z idealne linije in močno, močno poskočil in takrat se je pojavila težava z dirkalnikom. Verjetno je zaradi teh močnih udarcev odpovedal menjalnik,” je pojasnil Nemec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish