Rosberg: Hamilton me je zadrževal

Avtor prispevka: , objavljeno 12. aprila 2015 .

Nico Rosberg je moštvenega kolega Lewisa Hamiltona obtožil, da ga je med dirko za VN Kitajske zadrževal. Vodilnemu Hamiltonu so iz boksov sporočili, naj v srednjem delu dirke vozi nekoliko hitreje, saj je njegov tempo bil tako počasen, da se je Sebastian Vettel s ferrarijem približeval Rosbergu in tako ogrožal njegovo drugo mesto.

Rosberg Hamiltona ni poskušal prehiteti, saj najbrž ni želel tvegati trčenja z moštvenim tekmecem v stilu lanske VN Belgije, a je Nemec prepričan, da bi mu počasna vožnja Britanca lahko pokvarila dirko.

Na tiskovni konferenci po dirki so Hamiltona novinarji vprašali za njegovo mnenje in aktualni prvak je odgovoril: “Nisem kontroliral njegove dirke, temveč svojo.”

Rosberg pa je na njegovo izjavo odgovoril:”Lewis, zanimivo je slišati, da si se osredotočal le na svojo hitrost, medtem ko si mi po nepotrebnem kvaril dirko. S tem, ko si po postankih vozil počasneje, kot bi bilo treba, se mi je Sebastian približal, s čimer je dobil priložnost, da je poskušal s taktiko zgodnjega postanka pridobiti mesto proti meni. Po nepotrebnem sem bil tako blizu Sebastianu, posledično pa sem izgubil čas.”

Ko so novinarji Hamiltona vprašali, če želi odgovoriti na te Rosbergove besede, je dejal: “Niti ne. Ni moje delo, da skrbim za potek Nicove dirke. Moje delo je, da pazim na svoj dirkalnik in ga v cilj pripeljem kakor je hitro mogoče in to sem tudi storil. Z ničemer nisem namerno upočasnjeval drugih dirkalnikov,” je pojasnil Britanec, ki po tretji dirki sezone vodi s 13 točkami prednosti pred Vettlom in še štirimi več od Rosberga.

Foto: crash.net

0 0 glasovi
Oceni komentar