Rosberg: Hamilton bo porazil Verstappna

Avtor prispevka: , objavljeno 29. oktobra 2021 .

Nekdanji dirkač Mercedesove ekipe, Nico Rosberg meni, da ima njegov bivši moštveni kolega Lewis Hamilton, še vedno zadnjo besedo v bitki za naslov prvaka Formule 1, ki jo bije z Maxom Verstappnom.

Red Bullov dirkač je z 8. zmago v letošnji sezoni na veliki nagradi ZDA svojo prednost pred Britancem povečal na 12 točk. Hamilton pa je letos osvojil le 5 zmag, kar je zanj najmanj po letu 2013, saj je Red Bullov dirkalnik RB16B očitno boljši od Mercedesovega W12.

A Rosberg, ki je v sezoni 2016 Hamiltona premagal in postal svetovni prvak, vseeno meni, da se bo Britanec vrnil v svojo formo in osvojil rekordni 8. naslov prvaka.

V pogovoru za Sky Germany je dejal: “To je noro. Dirkalnika sta enaka, dirkača sta popolnoma v svoji ligi, nihče jima ne more slediti. Dirkata na tako visoki ravni, kot je Formula 1 še ni videla. To je fenomenalno, vredno spoštovanja.”

Do konca letošnje sezone je v igri še 130 točk. Rosberg meni, da bo konec sezone zelo napet in ne more napovedati, kdo bo zmagovalec. Lahko pa oceni, kakšen pristop bodo ubrali.

“Še vedno se nekoliko nagibam k Lewisu Hamltonu. Ima veliko izkušenj in običajno mu na koncu uspe zmagati. Zelo težko ga je premagati. Mislim, da mu bo nekako uspelo. Toda vseeno je Max Verstappen težak nasprotnik,” še dodaja Nemec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish