Rosberg: Formula 1 bo postala povsem električna 

Avtor prispevka: , objavljeno 25. januarja 2019 .

Nico Rosberg meni, da bo Formula 1 v prihodnosti prisiljena slediti Formuli E in se osredotočiti na povsem električni pogon. Kot je dejal svetovni prvak sezone 2016 šport ne bo imel druge izbire.

Formula E je trenutno vodilno tekmovanje enosedežnih vozil, ki po vzoru avtomobilske industrije želi doseči vsesplošno uporabo električnih avtomobilov po vsem svetu.
Nekdanji dirkač Williamsa in Mercedesa je za britanski BBC na svetovnem gospodarskem forumu v Davosu dejal, da bo Formula 1 kmalu prisiljena v spremembe.

“Če se po celem svetu prodajajo električna vozila, vozila na okolju prijazen način pogona je jasno, da Formula 1 ne more uporabljati bencinske motorje. To nima smisla.”

“Verjamem, da bo na neki točki prišlo do sprememb. Pred dvema letoma so bili še vsi zelo skeptični glede električnih avtomobilov, sedaj pa ti predsodki počasi izginjajo.”

Nemec se je po dirkaški upokojitvi pridružil številnim tehnološkim projektom, ki temeljijo okolju prijaznih tehnologijah, poleg tega pa je postal tudi investitor v Formuli E

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish