Rosberg: Bottas bi lahko letos Hamiltonu povzročil precej “sivih las”

Avtor prispevka: , objavljeno 29. januarja 2019 .

Nico Rosberg verjame, da je Valtteri Bottas veliko boljši dirkač kot to pokazal v minuli sezoni. Sam pričakuje, da bo Finec v letošnji sezoni precej bolj konkurenčen.

Rosberg je v sezoni 2016 v boju za naslov svetovnega prvaka uspel premagati Lewisa Hamiltona, le nekaj tednov za tem pa naznanil svojo športno upokojitev. Njegovo mesto je zasedel Valtteri Bottas, ki je v svoji prvi sezoni pri Mercedesu uspel zmagati tri dirke. Temu pa je sledila precej slabša sezona 2018 v kateri pa je ostal brez zmage. Strokovni komentator angleške televizije Sky je poudaril bo uvodni del sezone ključen za finskega dirkača.

“Valtteri je veliko boljši dirkač kot je to pokazal v minuli sezoni. Z začetkom nove sezone bo lahko ponovno dokazal svoje kvalitete in povzročal težave tudi Hamiltonu.”

“To je seveda mogoče, vse je odvisno od tega kako bo začel novo sezono. Potrebno je priznati, da je imel v minuli sezoni obilo smole. Predvsem na začetku sezone. Če bi bila sreča takrat na njegovi sezoni bi lahko celotna sezona potekala drugače.”

Je pa Finec pomagal Mercedesu do petega zaporednega konstruktorskega naslova, medtem ko je Hamilton z enajstimi zmagami osvojil svoj peti naslov. Rosberg je dejal, da je naloga ostalih moštev, da dohitijo srebrne puščice.

“Pet zaporednih naslovov na obeh področjih je izjemna serija. Mislim, da ni nujno čas za spremembe na vrhu. Potrebno bi bilo imeti le bolj izenačen boj do konca, ko naj zmaga najboljše moštvo. Mercedes je v zadnjem obdobju najboljše moštvo. Navijači pa si želijo predvsem boja do konca.”

Sebastian Vettel je s Ferrarijem v minuli sezoni sicer nekaj časa nudil dober odpor Mercedesu na koncu pa so zaradi lastnih napak ostal brez obeh naslovov. Ob koncu sezone se je za zmage redno boril tudi Max Verstappen z Red Bullom, ki bodo letos uporabljali Hondine pogonske sklope. Rosberg si tako kot številni ljubitelji Formule 1 želi, da bi v letošnji spremljali enakovreden boj treh moštev za naslov.

“To bi bioo super. Upam, da se bo to tudi zgodilo. Zaradi spremembe pravil obstaja realna možnost, da se to tudi zgodi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish