Ron Dennis: Naslovi samo za proizvajalce

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2014 .

Šef McLarna Ron Dennis je mnenja, da privatne ekipe pod trenutnimi motornimi pravili ne morejo osvajati naslovov. Ko bo naslednje leto njegovo moštvo prešlo na Hondine motorne agregate, kot je povedal Dennis začetek tega meseca, ima ekipa z novim hibridnim sistemom veliko prednost, zaradi njegovih dobrih lastnosti.

Predsednik uprave skupine Mclaren pravi: ”Edina stvar, ki je vidna na vseh kvalifikacijah v tem letu, najbolj izstopa časovna razlika med Mercedesom in ostalimi ekipami. Nasplošno je vedno višja od ene sekunde, potem pa je tu še zagon, ki ga imajo na dirkah. Moje mnenje kot mnenje večine ljudi v naši organizaciji je ta, da ne morete osvojiti prvenstva, če ne dobite najboljšega motorja od tistega, ki ga za vas proizvaja.

Pri modernem motorju pa ne gre zgolj za moč, temveč za to kako jo izkoriščaš in shranjuješ. Če dejansko nimaš nadzora nad razvojem, potem nisi zmožen stabilizirati svojega dirkalnika v vstopu v zavoj in podobno. Kar seveda vodi v veliko izgubo dragocenega časa. Čeprav imaš lahko isto znamko motorja, to še ne pomeni, da boš zmožen enako optimizirati motor.”

Dennis je dal jasno vedeti, da bo zamenjava motorja njihova glavna prioriteta:” Potrebno se je postaviti v položaj, kjer imaš na voljo najboljši motor. To je tisto, kar smo delali, lahko rečem v preteklih letih. Imeli smo odlično sodelovanje z Marcedesom, vendar bomo začeli delati s Hondo in to je naš prvi korak.”

Foto: McLaren