Romain GROSJEAN: Zrl sem SMRTI v OBRAZ

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2020 .

Francoski dirkač je v prvem krogu dirke trčil v varnostno ogrado, pri čemer je dirkalnik prelomilo na pol, zajeli pa so ga tudi ognjeni zublji. Kljub hudemu trku (pojemek je bil kar 53 g) je Grosjean ohranil prisebnost in sam splezal iz gorečega avtomobila, pri čemer je staknil nekaj manjših opeklin in odrgnin.

Grosjean bo zaradi opeklin moral izpustiti VN Sakhirja (zamenjal ga bo Pietro Fittipaldi), upa pa, da se bo lahko vrnil na finalu sezone v Abu Dabiju. V prvem daljšem intervjuju po nesreči se je Francoz pošali, da ima roke kot Miki Miška, saj so mu jih zaradi opeklin povili s prevezami.

Glede tega, kako je doživel samo nesrečo pa je dirkač iz Ženeve povedal: “Ko mi danes razlagajo, da sem bil v ognju 28 sekund, moram priznati, da se mi je takrat vse skupaj zdelo bistveno dlje. Videl sem, kako je moj vizir postajal oranžen, po glavi so mi rojile številne misli… Spomnil sem se Nikija Laude in si mislil – ne morem končati tako, vsaj zdaj ne. Ne vem, če je to bil čudež, a dejstvo je, da še ni bil čas, da umrem.”

Kako zelo izurjeni so vozniki Formule 1, priča tudi dejstvo, da je po hudem trku s 53 g pojemka Romain Grosjean v manj kot pol minute zlezel iz gorečega dirkalnika.

V tistem trenutku se je spomnil tudi svoje družine: “Že zaradi svojih otrok sem moral zlesti iz avtomobila, zato sem roke dvignil v ogenj in dobro sem čutil razbeljen okvir sistema halo nad sabo. Zlezel sem ven in ko sem začutil, da me nekdo vleče, sem vedel, da sem rešen.”

Grosjean je novinarjem povedal tudi, da njegov petletni sin Simon zdaj verjame, da ima njegov očka “nadnaravne moči” in da ga je pred ognjem obvaroval “magični ščit ljubezni”. “Sedemletni Sasha je že bolj racionalen. Poskuša razumeti, kaj se mi je zgodilo,” je dodal Grosjean.

“Tudi v Hollywoodu ne naredijo take akcije. To je največja eksplozija, kar sem jih kdaj v življenju videl. Dirkalnik je v trenutku bil ves v plamenih, rezervoar za gorivo je praktično eksplodiral in tudi baterija je zagorela, zato je bilo vse skupaj videti zelo dramatično,” je dodal dirkač ekipe Haas, ki želi dokončati svojo zgodbo v F1 na drugačen način, kot ga je doživel v Bahrajnu: “Srečen sem, da sem preživel in vsekakor bom na nekatere stvari odslej gledal drugače. Lahko bi rekli, da sem se drugič rodil. A vseeno si želim nazaj v dirkalnik in v Abu Dabiju zaključiti sezono v drugačni luči.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj