Romain Grosjean razglašen za dirkača dneva

Avtor prispevka: , objavljeno 22. marca 2016 .

Oboževalci Formule 1 so v internetnem glasovanju odločili, da je prejemnik nove nagrade »Driver of the Day Award« na dirki za Veliko nagrado Avstralije Romain Grosjean, ki se je iz devetnajstega mesta prebil na šesto mesto0. To mu je uspelo v dirkalniku ekipe, ki se je prvič pridružila Formuli 1, Hass-Team.  Tako jim je pripeljal tudi prve točke.

Oboževalce je prepričal s svojim manevrom pri prehitevanju Nika  Hülkenberga v Force Indii ter Valtterija Bottasa v Williamsu v drugem delu nedeljske dirke. Je pa imel manj sreče njegov sotekmovalec, ki je bil soudeležen v nesreči s Fernandom Alonsom, ki je vodila do delne prekinitve dirke.

»To je zame enak občutek, kot da bi zmagal,« se je uspeha in nagrade veselil Grosjean. »Že po prvih testiranjih s tem dirkalnikom, sem vedel, da imamo letos dober potencial za uspehe. Z nedeljskim uspehom smo to tudi dokazali,« je bil ponosen.

Tudi vodja ekipe je popolnoma zadovoljen. »Po ponovnem štartu je Romainu uspelo, da je prišel v cilj brez drugega postanka. Le pet dirkačev je bilo hitrejših, in to so bili dirkači ekip, ki so že leta v tem športu. Mi kot nova ekipa smo dokazali svojo moč, in ja … trenutno smo peti v razporedu konstruktorjev. To je blazen uspeh,« je bil vesel vodja ekipe Hass-Team Günther Steiner.

Foto: Haas

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj