Rolls Royce Ghost II

Avtor prispevka: , objavljeno 23. septembra 2014 .

Prihajajo dobre novice iz Anglije za vse tiste, ki Vam ni težko odšteti 275.000 evrov za avtomobil. Torej če ste uspešni poslovnež, ali pa ste ravno zadeli na loteriji, ima Rolls Royce za Vas novo serijo legendarnega Ghost-a. S skupno težo 2.470kg doseže hitrost 249km/h, ter potrebuje le 4.8 sekund do 100km/h, to pa temu super-elegantnemu vozilu omogoča 6.6 litrški V12 motor, ki kolesa bremeni z 563 konjskimi močmi, ter 779Nm navora, kar je toliko, kolikor potrebuje lokomotiva za speljanje.

Tako velik motor, s tako težo avtomobila, pa ima tudi svojo negativno plat, saj ima skupno porabo kar 14 L/100km. No, pa poraba vseeno ni toliko pomembna za tistega, ki si lahko privošči tak avtomobil. Pomembno je,  da je vozilo elegantno, udobno, kar pa Ghost sigurno je. Vizualno se Ghost II razlikuje po nekaj malenkostih, ki so opražene na sprednjem delu, ter  ob straneh. In sicer sprednje luči so dobile rahlo mehkejšo obliko, ob straneh so linije bolj dinamične, ter stranski smernik je rahlo dvignjen.  V notranjosti so sedeži še vedno ekstremno udobni, zadnji sedeži so celo rahlo obrnjeni en proti drugemu, za lažji pogovor med potniki. Imajo tudi veliko prostora, ter ogromno dodatne opreme.

Tako kot vsi Rolls Royci, ima tudi ta vstavljene predelane ležaje, za bolj udobno vožnjo, ter reducirano očutljivost na tresljaje, ki prihajajo preko koles v kabino.

Torej, če imate v lastnini več denarja, kot ga lahko zapravite, si le privoščite še to luksuzno igračo, ki Vas lahko varno, hitro, ter udobno popelje kamor si zaželite.

This slideshow requires JavaScript.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish