Rok Turk z novo sovoznico na rallyju Sliven v Bolgariji

Avtor prispevka: , objavljeno 5. septembra 2015 .

Sezona FIA evropskega rally pokala se za Roka Turka nadaljuje v Bolgariji, kjer se od petka do nedelje bori za novo dobro uvrstitev, tokrat na rallyju Sliven, ki se odvija na severo vzhodu države in le dobrih 100 kilometrov od Črnega morja. Roku na rallyju zapiske bere nova sovoznica, saj Blanka Kacin skupaj s svojim fantom pričakuje naraščaj. Na sovozniškem sedežu zdaj sedi Martina Lazar, ki že ima kar nekaj izkušenj kot sovoznica v rallyju, tako da sta se z Rokom hitro ujela.

Petkov uvod v rally s superspecialom v centru mesta Sliven sta začela odlično: s Peugeotom 208 R2 sta pred velikim številom gledalcev postavila najhitrejši čas med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles v evropskem rally pokalu, v skupni razvrstitvi pa sta trenutno na 3. mestu.

Pred nadaljevanjem rallyja je Rok optmističen: “Pričakujem težak boj tako za skupno uvrstitev kot tudi za čimboljšo uvrstitev med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles. Štart rallyja je vsekakor obetaven, v soboto in nedeljo pa nas čaka 180 kilometrov hitrih in širokih bolgarskih cest, ki jih bo za dober rezultat treba odpeljati brez napak. Sam zelo uživam v bojih s tekmeci in sekundami, tako da se že veselim sobotnega nadaljevanja rallyja.” Poleg številne in močne konkurence na 35. rallyju Sliven tudi temperature krepko nad 30 stopinjami za Roka in ekipo OPV napovedujejo vroč vikend.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo