Rok Turk v vodstvu po prvem dnevu rallyja Idrija

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2015 .

Hitrostni preizkušnji nad Idrijo sta ponudili zanimiv uvod v zadnji rally za državno prvenstvo Slovenije, ki ga je dodatno začinil še dež tik pred štartom. V zahtevnih razmerah se je najbolje znašel Rok Turk in skupaj s sovoznico Martino Lazar postavil najhitrejši čas na obeh petkovih hitrostnih preizkušnjah v skupni dolžini malce več kot štiri kilometre, s tem pa sta tudi prevzela vodilno pozicijo po prvem delu rallyja Idrija.

V soboto Roka in Martino čaka še glavni del, ki ga sestavlja 6 hitrostnih preizkušnji in 73 dirkaških kilometrov: “Uvod v rally nam je odlično uspel! Potrebno bo nadaljevati v visokem ritmu, saj naju z Martino v drugem dnevu rallyja čakajo še hitrejše in bolj odprte hitrostne preizkušnje. Vsi v ekipi se zavedamo, da nas čaka težko delo, a seveda bomo naredili vse, da s Peugeotom 208 R2 kar najboljše opravimo tudi s sobotnim delom domačega rallyja Idrija!”

Napovedano spremenljivo vreme vsekakor obetajo zanimivo finale državnega prvenstva, ki se bo končalo v soboto popoldan s ciljem v Idriji.

Še kratek video utrinek iz dirkalnika…

https://youtu.be/g22X47O-j9I

Foto: Uroš Modlic