Rok Turk pripravljen na reli Saturns

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2015 .

Dan pred štartom mednarodnega rallyja v Velenju, ki bo štel tudi za FIA evropski rally pokal, sta Rok Turk in Blanka Kacin opravila še zadnje testiranje pred nastopom na domačih tleh – tokrat bo njun nastop nekaj posebnega, saj bomo lahko prvič videli slovensko posadko v dirkalniku razreda R5.

Rok in Blanka se bosta tokrat predstavila z zmogljivim dirkalnikom razreda R5, s Peugeotom 208 T16. Od dirkalnika, s katerim sicer nastopata na dirkah za evropsko prvenstvo, se razlikuje v marsičem: poganja ga 1,6 litrski turbo motor z močjo 280 konjev, moč pa se preko petstopenjskega sekvenčnega menjalnika prenaša na cesto preko vseh štirih koles.

“Prvi vtisi po testiranju so vsekakor pozitivni, začetno spoznavanje z dirklanikom je bilo uspešno opravljeno, sedaj pa se že veselimo nastopa na dirki. Uspelo nam je pripeljati željen dirkalnik na Saturnus rally Velenje, pri čemer gre velika zahvala Peugeot Sport, Peugeot Slovenija, Peugeot financiranje, Total in Zveza za avtošport Slovenije AŠ 2005.” je Rok svoje vtise strnil po testiranju, popoldan pa sta si z Blanko že ogledala hitrostne preizkušnje, ki ju čakajo v petek in soboto – skupaj jih bo za 155 kilometrov. Štart rallya bo v petek ob 16h na Titovem trgu v Velenju.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo