Rok Turk na domačem reliju lovi drugo mesto v skupnem seštevku

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2014 .

Petkovi kratki hitrostni preizkušnji nad Idrijo sta bili uvod v letošnji šesti rally za državno prvenstvo, rally Idrija. Na rallyju nastopata tudi Rok Turk s sovoznikom Enejem Ložnarjem, po dobrih štirih kilometrih dirkanja z njunim Peugeotom 208 R2 pa sta trenutno na 2. mestu v skupni razvrstitvi in v vodstvu divizije 4.

“Glede na to, da se rally odvija v mojem domačem kraju, se seveda želim predstaviti navijačem z atraktivnimi in hitrimi vožnjami. Že na prvih dveh hitrostnih preizkušnjah v petek so se ob progi zbrali v velikem številu in pripravili super vzdušje – prepričan sem, da bo tako tudi v soboto. Z Enejem seveda loviva dober rezultat in si želiva zagotoviti zadostno število točk v državnem prvenstvu, da bi si že dirko pred koncem zagotovila 2. mesto v točkovanju za državno prvenstvo Slovenije v sezoni 2014.” je v pričakovanju sobotnega dela rallyja Idrija optimistično razpoložen Rok.

V soboto čaka posadke še 5 hitrostnih preizkušenj skupne dolžine malce manj kot 74 kilometrov v okolici Idrije. Na cilj rallyja na Mestni trg bodo dirkači prispeli v soboto popoldan, cilj je predviden za 16. uro in 10 minut.

 

Foto: Uroš Modlic

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish