Rok Turk do 2. mesta na domačem rallyju v Idriji

Avtor prispevka: , objavljeno 12. oktobra 2014 .

Veliko število gledalcev in atraktivne vožnje že na petkovih dveh hitrostnih preizkušnjah nad Idrijo so bile odličen uvod v šesti letošnji rally za državno prvenstvo. Rok Turk in Enej Ložnar sta že takoj pokazala, da se bosta ponovno borila za visoka mesta v skupni razvrstitvi. S Peugeotom 208 R2 sta po prvem dnevu dirkanja bila na odličnem drugem mestu in v vodstvu divizije 4.

Idr-1225

Tudi sobotni del rallyja sta odpeljala hitro in atraktivno: “Z Enejem sva uživala v dirkanju, nadzorovala situacijo in na koncu dosegla dober rezultat. Lepo je bilo videti številno podporo domačih navijačev tako ob progi kot tudi v servisu, v takšnem vzdušju je vedno lepo nastopati.” Po letošnjih uspešnih nastopih in zmagah tako v tujini kot tudi doma je ekipa Roka Turka še enkrat pokazala, da sodijo med najboljše. V cilju na Mestnem trgu so se tako lahko skupaj z navijači veselili drugega mesta na rallyju Idrija in prvega mesta v diviziji 4.

Z novimi osvojenimi točkami pa sta si Rok in Enej že dirko pred koncem državnega prvenstva zagotovila odlično drugo mesto skupni razvrstitvi točkovanja ter zmago v pokalnem prvenstvu divizije 4 v sezoni 2014.

IMG_4029

Foto: Uroš Modlic