Robertson: Kimi še vedno uživa v dirkanju

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2018 .

Raikkonen, ki bo naslednji mesec praznoval devetintrideseti rojstni dan je nedavno podpisal dveletno pogodbo z moštvom s katerim je leta 2001 debitiral v Formuli 1. Robertson je dejal, da je želja Raikkonena po dirkanju v Formuli 1 tako velika, da se ni odločil za prestopv katero izmed ostalih kategorij motošporta in to kljub temu, da zanj ni bilo prostora v kateri izmed najboljših ekip.

“Kimi želi voziti dirkalnik Formule 1, to obožuje. Ljudje so bili presenečeni, da se po izgubi sedeža pri Ferrariju ni upokojil. Večina jih je bila mnenja, da se bo po vseh teh letih upokojil, sedel na jahti in užival preostanek življenja. On enostavno ljubi dirkanje v Formuli 1, dirkanje na meji. Če tega ne bi rad počel bi vozil motokros, toda to je zanj vrhunec. Ko smo izvedeli, da pri Ferrariju zanj ni prostora je želel čim prej najti nov sedež.”

“Moramo pa pogledati tudi situacijo pri Sauberju. Dve leti nazaj Kimi zagotovo ne bi šel tja, prvič si ga niso mogli privoščiti, bili so potapljajoča ladja. Sedaj so zelo napredovali na vseh področjih. Sedaj so vzeli enega najboljši dirkačev trentno v Formuli 1, svetovnega prvaka. To kaže na to kje si želijo biti. Lahko bi vzeli dirkača, ki bi prinesel denar, toda tu se vidi, da imajo oboji enake cilje.”

Robertson je prepričan, da Raikkonen ne bo nervozen in nejevoljen, saj ne bo imel dirkalnika s katerim bi se lahko boril za zmage,
“Mislim, da se to ne bo zgodilo. Kimi je prišel pomagati moštvo in poizkušati izboljšati določene stvari. Natančno ve v kaj se spušča. Tega mu ne bi bilo potrebno narediti, toda on si to želi. Razlika med najboljšimi moštvi in ostalimi je zelo velika. Če bi mi nekdo rekel, da bo Kimi v naslednji dveh sezonah končal kot sedmi v skupnem seštevku bi to takoj sprejel. To je najboljše možno. Moraš ostati realističen. Kimi se zaveda, da bo do zmage, razen če bo povsem nora dirka zelo težko prišel. Lahko pa jim zelo pomaga pri razvoju. To bo drugačna vloga kot pri Ferrariju. Kimi lahko Sauberju pomaga, da svoj napredek dosežejo veliko hitreje kot bi ga sicer.”

Robertson to situacijo primerja z obdobjem Kimija pri Lotusu, kjer je imel veliko več svobode, kot prej pri McLarenu in Ferrariju

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish