Rivola zadovoljen s sistemom koncesij, a opozarja na višanje stroškov

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2023 .

Nov sistem podeljevanja koncesij je takoj po njegovi predstavitvi sprožil številne razprave znotraj dirkaškega paddocka. Pri Ducatiju so se denimo strinjali, da je potrebno ponuditi določene ugodnosti japonskima proizvajalcema Hondi in Yamahi. Na drugi strani pa kritizirali pomoč KTM-u in Apriliji.

Sednji so nov sistem koncesij pozdravili z zadovoljstvom, a je generalni direktor moštva Aprilije Massimo Rivola ob tem opozoril na višanje stroškov, ki jih ta prinese.

“S takšnim sistemom želijo pri Dorni zagotoviti čim bolj izenačeno tekmovanje. V osnovi je ta dobro zasnovan, a sam nisem povsem zadovoljen. Več dodatnih testov, wildcard nastopov, porabljenih pnevmatik pomeni višanje stroškov.”

Aprilia je trenutno v novem sistemu koncesij, tako kot KTM v rangu C, kar pomeni, da bodo imeli na voljo 220 pnevmatik za testiranje in pravico do šestih wildcard nastopov.

“Moštva so glede na uspeh pravilno razedeljena. Menim pa, da bi se morali usmeriti v to, da porabimo čim manj sredstev, tako pa bodo stroški s tem sistemom le še naraščali. Prevsem to velja za moštva, ki jim bo sedaj omogočeno več testiranj.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj