Rio de Janeiro odgovarja Hamiltonovim očitkom

Avtor prispevka: , objavljeno 18. oktobra 2020 .

Chase Carey, prvi mož Formule 1, je pred kratkim napisal pismo, v katerem potrjuje namero, da Liberty Media podpira gradnjo novega dirkališča v soseski Deodoro v bližini metropole Rio de Janeiro.

Vendar pa v povezavi s tem obstajajo tudi trditve, da bi ta projekt vplival na bližnji gozdni ekosistem Comboata, zaradi česar se je oglasil tudi šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, ki je izrazil svoje nasprotovanje gradnji tega novega dirkališča. “Podrobnosti sicer ne poznam, slišal pa sem, da bi lahko obstajalo novo prizorišče dirke Formule 1, vendar zaradi tega ne bi bilo potrebno posekati dreves,” tako Britanec.

Tiskovni predstavnik Rio Motorsport, organizatorja dirke na novem prizorišču, je odgovoril na tovrstne trditve in vztrajal, da bo projekt ustvaril na tisoče delovnih mest in gospodarsko aktivnost. “Prav tako ne držijo informacije, da bo zaradi tega projekta prišlo do škode v okolju, katerega podpira močan program omilitvenih in izravnalnih ukrepov,” tako tiskovni predstavnik za časnik Guardian.   

Prispevek si lahko preberete tudi na vmax.si      

Foto: Daimler

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish