Rinsu se Honda ni zdela slaba

Avtor prispevka: , objavljeno 7. januarja 2023 .

Alex Rins je novembra lani preizkusil Hondin MotoGP motocikel RC213V, s katerim japonski proizvajalec ni zabeležil niti ene zmage v sezoni, saj njihovi dirkači menijo, da gre za motor, iz katerega je težko izvabiti zmagovalno formo.

Rins je priznal, da gre za precej drugačen motor od Suzukijevega, s katerim je dirkal v 2022, a dodal, da vendarle ni slab. “Najbolj zahtevna je bila odzivnost agregata, povezava med dodajanjem plina in razvijanjem moči ter prenos le te na zadnje kolo. Ves čas testiranja smo iskali drugačne nastavitve, vendar nam ni uspelo najti takšnih, ki bi mi ustrezale.”

Rins je testiranje končal na 20. mestu, 1.1 sekunde za najhitrejšim časom, pravi pa, da v iskanju boljših rezultatov Honde ne bo poskušal pretvoriti v Suzukijevega GSX-RR, s katerim je dirkal vseh šest sezon v razredu MotoGP do zdaj. “Motor mi je bil všeč in ni se mi zdelo, da bi bil fizično zahteven, vsaj na stezi v Valenciji ne. Vsekakor je bil težak, tako kot so vsi MotoGP motorji. Hondinim fantom sem povedal, da ne želim kopirati Suzukija. GSX-RR je bil morda bolšji v ovinkih in Honda ima morda kakšno slabost, vendar pa ima tudi kakšno prednost. Seveda bom delil izkušnje z delom pri Suzukiju, toda ne zato, da bi naredili podoben motor.”

Alex Rins bo v 2023 dirkal za moštvo LCR Honda, njegov moštveni kolega iz Suzukija, Joan Mir, pa je prav tako presedlal na Hondin motocikel in sicer bo sedel na tovarniški Hondi ekipe Repsol Honda, ob Marcu Marquezu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

2 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Matija Zavrl
8 mesecev pred

Haha… čak da jo nazaj na 93ko prilagodijo… boste vsi ostali honda riderji od 10 na dol na žalost… un se pa itak nezna drugač pelat kukr tko da je vse njemu podrejen…

Mirko Žuran
8 mesecev pred

Hlapec dorne jo bo zase nastelau