Rins zadovoljen z ritmom kljub enajstemu mestu

Avtor prispevka: , objavljeno 14. junija 2019 .

Kljub temu, da je petkov dan zaključil na enajstem mestu ter za las zgrešil neposredno uvrstitev v hitrejšo kvalfikacijsko skupino je Alex Rins poudaril zadovoljstvo nad svojim ritmom. Španec je sicer drugi trening zaključil na desetem mestu, skupno pa je torej na enajstem mestu. Za desetim Calom Crutchlowom je zaostal le 0,025 sekunde. Ne glede na to pa optimistično pričakuje nadaljevanje dirkaškega vikenda.

Na drugem treningu je imel precej težav z mehko pnevmatiko s katero so ostali dirkači ob koncu postavili svoje hitre čase. Tako je sam svoj najhitrejši čas postavil na srednje trdih pnevmatikah. Dejstvo, da je na tej trdoti uspel postaviti enajsti čas mu zagotovo daje še nekaj dodatnega optimizma pred nadaljevanjem vikenda.

“Za nami je dober dan. Drugi trening smo začeli z mehkimi pnevmatikami, ki pa niso delovale kot bi si želeli. Ne vem kje točno je bila težava, toda takoj za tem smo nataknili srednje trde pnevmatike. Krog za krogom se imel boljši ritem ter se zelo dobro počutil na motociklu. Veliko krogov smo opravili okoli dobrih 1:40 in to kljub dejstvu, da je bila steza umazana. Tako, da smo na dobri poti.”

Za Rinsa bo jutri ključno da si uspe na tretjem treningu zagotoviti neposreden nastop v hitrejši kvalifkacijski skupini. Prav to je letos njegova največja težava, saj je na dirki vedno zelo konkurenčen.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish