Rins: Yamahin motocikel ni podoben Suzukiju

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2023 .

Alex Rins je po prvem preizkusu Yamahinega motocikla zanikal, da bi bil ta podoben Suzukiju.

Španec je za moštvo Suzuki nastopal vse od svojega debija v elitnem razredu leta 2017 pa do konca lanske sezone, ko so se pri japonskem proizvajalcu odločili zapustiti MotoGP. Letošnjo sezono je nastopal za moštvo LCR Honde.

Kljub temu, da je v Austinu poskrbel za edino Hondino zmago v sezoni se je odločil prekiniti dvoletno pogodbo ter prestopil k Yamahi.

Na prvem testu v Valenciji je z novim motociklom opravil 54 krogov in za najhitrejšim na devetnajstem mestu zaostal 1,3 sekunde.

Večina je pričakovala, da se bo hitro privadil na nov motocikel saj naj bi bil ta zelo podoben Suzukijevemu, ki je prav tako uporabljal vrstni štrivaljni motor.

“Ta motocikel je zelo drugačen od Suzukijevega.”

Kako je minil prvi preizkus je odgovoril:

“Za prvič je bilo zelo dobro. Z motociklom sem bil že dokaj suveren. Dopoldne sem vozil motocikel z enakimi nastavitvami, ki jih je imel Fabio na dirki. Tako sem poskusil odpeljati čim več krogov, da bi se čim bolje prilagodil motociklu ter našel pravi položaj. V drugem delu pa smo testirali nov okvir.”

“Yamaha je pripeljala dva različna okvirja. Eden je bil precej boljši od standardnega. S samim potekom testa sem bil zadovoljen.”

Kot je dodal je Yamahin motocikel precej bolj miren kot pa je pričakoval. Največja razlika med vrstnim ter V4 motorjem pa naj bi bila pri aerodinamiki.

“Največja razlika med motocikli trenutno ni v tem ali uporabljajo vrstni na V4 motor temveč v aerodimamiki. Ta je ključna v tem kako se motocikel obnaša v zavojih. Dopoldne sem uporabljal standardni okvir in ob vetru imel precej težav s dvigovanjem sprednjega kolesa. Ko sem preizkusil drugi okvir je bilo tega manj in tudi vožnja skozi zavoje je bila boljša.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj