Rins vzhičen nad drugim mestom na domači dirki

MotoGP: Alex Rins je vzhičen nad drugim mestom na domači dirki v Jerezu
Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2019 .

Alex Rins pravi, da je vzhičen nad drugim mestom pred domačimi gledalci, v boju za naslov pa pravi, da bo moral izboljšati svojo kvalifikacijsko formo. Dirkač Suzukija je zmagal na prejšnji dirki v Austinu, pred dirko v Jerezu pa je za vodilnim dirkačem v točkovanju svetovnega prvenstva zaostajal le za pet točk.

Dirko je začel z devetega mesta, v cilj pa je pripeljal le za Marcom Marquezom, ki je prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi in ima zdaj točko prednosti pred njim. “Odpeljali smo neverjetno dirko, glede na to, da smo jo začeli iz četrte štartne vrste,” je povedal Rins.

“Pred dirko smo vedeli, da je naš ritem enak Marcovemu in vedeli smo, da na dirki Marc vozi še hitreje, toda nisem imel težav. V prvih krogih dirke sem moral čim hitreje prehitevati, vendar sem izgubil nekaj časa pri prehitevanju Andree Doviziosa. Ducati je dober na zaviranjih in močno pospešuje. Prehiteval sem dirkača za dirkačem in potem v ospredju za Marcom odpeljal kar nekaj krogov. Čakal sem, če bi storil kakšno napako, toda na koncu je drugo mesto za nas izredno dober rezultat.”

Dirkač Suzukija se zaveda, da bo moral dirke začeti bližje vrhu, saj bodo na sporedu dirke, kjer se je težje prebijati iz ozadja. “Izboljšati se moramo v kvalifikacijah. Dirke bi rad začenjal višje. Toda za zdaj je to težko. Kljub temu se bom poizkušal izboljšati. Ne vem kakšne težave imamo. Izboljšati se moramo na zaviranjih. Morda bomo na tem delali že jutri na testiranjih in če nam uspe izboljšati kvalifikacijsko formo, potem bo boj za naslov lažji.”

MotoGP se zdaj seli v Francijo. Steza Le Mans naj bi v teoriji ustrezala Suzukiju, kar bi lahko pomenilo, da bi čez dva tedna v prvenstvu vodil Rins: “Le Mans nam ustreza,” meni Rins. “Steza ima veliko dolgih zavojev, zato bom dal vse od sebe, da čim bolje začnem dirkaški konec tedna.”