Rins še vedno ne razume odločitve Suzukija

Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2022 .

Zmagovalec zadnje dirke v Avstraliji je novinarjem v Sepangu zaupal, da še vedno ne razume odločitve Suzukija po izstopu iz razreda MotoGP.

Moštvo se po osmih sezonah ponovno poslavlja od elitnega motociklističnega razreda potem, ko so se leta 2015 vrnili po triletni odsotnosti.

Ob javni naznanitvi odhoda v mesecu maju so kot glavni razlog navedli velike finančne izdatke povezane s spremembami na prodajnem trgu.

Novica je presenetila tudi člane moštva, ki so sicer razmišljali o dolgoročni prihodnosti moštva. Oba dirkača sta bila tudi v pogovorih glede podaljšanja sodelovanja.

Odločitev je bila s športnega vidika še toliko bolj presenetljiva, saj je bil Alex Rins ravno v tistem obdobju po dirki na Portugalskem skupaj s Quartararojem na vrhu skupnega seštevka.
Po zadnji zmagi v Avstraliji je bil Alex Rins ponovno v centru pozornosti. Na vprašanje novinarjev pred dirko v Maleziji ali razume odločitev Suzukija po izstopu je odgovoril:

“Resnično ne. Ko sem jih vprašal zakaj so mi odgovorili enako kot vam. Na nekaterih dirkah je bil zraven Toshihiro Suzuki, a ga nisem neposredno vprašal zakaj zapirajo moštvo.”

“V Misanu nas je povabil na večerjo in videti je bilo, da se ga je odločitev dotaknila. Ne vem, vem samo, da Suzukija prihodnje leto ne bo v prvenstvu.”

Alex Rins bo prihodnji dve sezoni nastopal za moštvo LCR, kjer bo zamenjal Alexa Marqueza, medtem, ko se Joan Mir seli v tovarniško moštvo Honde namesto Pola Espargaroja.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj