Rins se spogleduje z Marquezovim sedežem pri Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 22. junija 2022 .

Alex Rins naj bi se z ekipo LCR Honda dogovarjal za prestop ob koncu sezone, Španec pa naj bi zasedel mesto Alexa Marqueza.

Rins bo ob koncu sezone ostal brez sedeža, potem ko so se pri Suzukiju odločili zapustit razred MotoGP, v enakem položaju pa se je seveda znašel tudi njegov moštveni kolega Joan Mir. Slednji naj bi bil prav tako v pogajanjih s Hondo, vendar za mesto v tovarniški ekipi Repsol Honda, kjer bi postal moštveni kolega Marca Marqueza.

Rins naj bi bil že povsem blizu podpisa pogodbe z ekipo LCR Honda, kar naj bi se zgodilo v naslednjih nekaj dneh, če bo seveda to odobrila Honda.

Kje bo svoj prostor našel mlajši izmed bratov Marquez za zdaj še ni jasno, govori pa se, da bi lahko pristal celo pri ekipi Gresini.

Svoje mesto pri LCR Hondi pa bi lahko izgubil tudi Takaaki Nakagami, katerega bo najverjetneje zamenjal Japonec Ai Ogura iz razreda Moto2. Nakagami naj bi v tem primeru ostal član ekipe, a v vlogi testnega in rezervnega dirkača ob Nemcu Stefanu Bradlu, ki bo uradno testni dirkač tovarniške ekipe.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj