ALEX RINS: Portimao je dirkališče, ki mi zelo USTREZA

Avtor prispevka: , objavljeno 7. aprila 2021 .

Alex Rins že nestrpno pričakuje naslednjo dirko v Portimao, ki mu po njegovem mnenju mnogo bolj ustreza, kot dirkališče v Katarju. Tam bomo videli ali se lahko Rins in Mir vključita v boj za zmago.

Trenutno vse kaže, da svojo premoč na dirkališču kažeta ekipi Ducatija in Yamahe. Po mnenju Alexa Rinsa je to zaradi konstrukcije steze v Katarju, ki bolj ustreza obema ekipama.

Rins je načeloma zadovoljen z rezultatom, ki ga je na koncu dosegel na obeh dirkah, vendar bi se rad boril tudi za zmago in v Portimao bo lažje za ekipo Suzukija. Aktualni svetovni prvak pa nekoliko manj, saj se je veliko več pričakovalo od njega pred začetkom prvenstva, vendar moramo spomniti, da je tudi lansko prvenstvo začel na skromen način in skozi leto stopnjeval tempo.

“V Evropo gremo z dobrim rezultatom, saj sem na skupnem petem mestu z 23 točkami. Na prvi dirki sem plačal na koncu dirke, saj sem dirko nepremišljeno začel. Na drugi dirki smo to popravili, saj sem takoj na začetku pridobil štiri mesta. Zadnja dirka je bila zame dobra, saj sem se na koncu boril z najboljšimi, kljub temu da sem štartal iz skromnega osmega mesta. V določenem trenutku dirke, sem ugotovil da nebom mogel se boriti za zmago zato sem se osredotočil na položaj v katerem sem bil in ohranjal pnevmatike. Z nestrpnostjo pričakujemo naslednjo dirko v Portimao, saj nam je v lanski sezoni tam in nasploh v Evropi šlo izjemno dobro.” je dejal Rins.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj