Rins: Padec Bagnaje me je prestrašil

Avtor prispevka: , objavljeno 17. aprila 2023 .

Po drugem mestu na sobotni sprinterski dirki je Alex Rins v nedeljo slavil svojo šesto zmago v elitnem razredu. Dirkališče v Austinu mu zelo leži, saj je zanj to že četrta zmaga na tem prizorišču v vseh treh tekmovalnih razredih. Ob tem ne gre pozabiti, da je z zmago končal pet let trajajoče sušno obdobje moštva LCR. Zadnjič je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v njihovih barvah stopil Cal Crutchlow v Argentini leta 2018. Za moštvo Lucia Cecchinellija pa so bila ta zmaga posebna še iz enega razloga. Gre namreč za stoto uvrstitev na oder zmagovalce, potem ko je pred sedemindvajsetimi leti ustanovil svoje moštvo.

“Fantastično. Za nami je izjemen vikend. Vse se je odvijalo po načrtu. V petek smo si zagotovili neposreden nastop v hitrejši kvalifikacijski skupini, nato bili drugi v kvalifikacijah in sprintu, danes pa še zmagali. Pecco je bil vseskozi zelo hiter. Na dirki je imel zelo dober ritem. Sam sem imel nekaj težav predvsem v tretjem in četrtem sektorju, medtem, ko sem v prvem in drugem poskušal tvegati nekoliko več ter se mu približati.”

Pritisk Rinsa je obrodil sadove, ko je v začetku osmega kroga Bagnaia padel v drugem zavoju.

“Ko sem videl padec Pecca sem se ustrašil, da se kaj takšnega ne bi pripetilo tudi meni. Za trenutek sem celo izgubil nekaj koncentracije. Posledično se je moja prednost pred tekmeci zadaj nekoliko zmanjšala. Nato sem se zbral in začel voziti tako kot najbolje znam.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj