Rins navdušen s hitrostjo na rabljeni pnevmatiki 

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2019 .
Alex Rins je po prvih dveh testiranj v Sepangu navdušen nad hitrostjo Suzukijevega motocikla predvsem z rabljeno pnevmatiko.

Rins je sicer oba dneva končal na drugem mestu, vendar je pozornost pritegnil predvsem s svojo hitrostjo pri simulacij dirk. Po končanem drugem dnevu je novinarjem povedal:

“Za menoj sta dva zelo uspešna dneva. Zelo sem zadovoljem. Od testiranj v Valencij ob koncu sezone smo storili velik korak naprej. Tu ne gre za celo sekundu, vendar nekaj desetink, kar pa je zelo pomembno.”
“Motocikel mi daje samozavest, v zavoj lahko zapeljem hitreje. Vsak krog lahko tako preizkušam nove stvari. Ritem v odpeljanih 20-25 krogih na isti pnevmatiki je neverjeten.”
Dirkač Suzukija trdi, da so pri novi specifikaciji motocikla GSX-RR izboljšali pospeševanje medtem, ko njihove slabosti ostajajo pri zaviranju in pri doseganju najvišje hitrosti, kjer pa vendarle prišlo do napredka v primerjavi z minulo sezono. To omogoča nekoliko večja moč njihovega novega pogonskega sklopa.
Španec, ki je na zadnjih sedmih dirkah minule sezone vedno končal med prvo šesterico je poudaril, da zato niti ni bilo potrebe med zimskim premorom po kakšnih korenitejših spremembah na motociklu.
“Ne potrebujemo velikih sprememb, le nekaj prilagoditev motocikla, ki nam bodo dala dodatne informacije in konstantnost.”
Medtem, ko sta za Rinsom zelo dobra prva dva dneva testiranja v Sepangu, pa ima nekoliko več težav njegov moštveni kolega, novinec v moštvu in razredu MotoGP Joan Mir, ki je tako danes kot včeraj končal izven najboljše dvajseterice. Kljub temu je zadovoljen s svojima testnima dnevoma.

“Veliko smo postorili na novem motociklu, preizkušamo različne stvari. Z današnjim dnem sem zadovoljen, saj smo opravili delo, ki smo si ga zadali.”

“Upam, da bomo tako nadaljevali tudi jutri in poizkušali postaviti zares hiter čas.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj